Reportage: Criminelen stelen bestelbus vol kerstpakketten voor minima in West-Friesland

REGIO – Er is onbegrip bij de vrijwilligers van Stichting Kerstacties West-Friesland. Vrijdagavond zijn een spiksplinternieuwe bus en honderden producten, die bedoeld waren voor kerstpakketten voor armen, gestolen uit een loods in Obdam. “Het voelt alsof je een klap in je gezicht krijgt.”

Rond 21.45 uur braken de dieven in bij de loods en sloegen hun slag. De nieuwe bus ter waarde van tienduizenden euro’s en de producten die bedoeld zijn voor de minima in West-Friesland namen ze mee als buit. “Ze hadden het vooral gemunt op de duurdere producten, zoals koffie en wasmiddel”, vertelt Ruud Heijtink van de stichting.

Ondanks de forse tegenslag willen de leden van de stichting alles op alles zetten om de gestolen producten weer in te zamelen. “Ongeveer driehonderd gezinnen wachten op een kerspakket. Wij willen die absoluut niet in de steek laten”, zegt Heijtink. “Als mensen nog wat kunnen missen, zal dat heel erg gewaardeerd worden.”

Reageren via facebook