N23 brengt aannemer Heijmans in grote financiële problemen

REGIO – In de Trading update Heijmans over kwartaal drie van 2016 geeft het bouwbedrijf aan dat de omzet ontwikkeling in de woningbouw naar wens gaat, maar er problemen zijn bij de infra afdeling. Twee projecten, de Energiefabriek Tilburg en de N23 Westfrisiaweg zijn een molensteen om de nek van het bedrijf.

CEO Heijmans Bert van der Els over de vandaag gepresenteerde cijfers: “De omzettrend die we schetsten bij de halfjaarcijfers, zet zich voort. De vraag naar woningen blijft hoog, hetgeen we terugzien in de omzet van onze activiteiten in het segment Wonen. [..] We blijven worstelen met een aantal grotere projecten die zich moeizaam ontwikkelen. Het gaat dan met name om de Energiefabriek Tilburg en de N23 Westfrisiaweg. Disputen met opdrachtgevers leiden tot de nodige onzekerheid over de financiële afwikkeling. In de hele groep zien we duidelijk dat de stappen naar herstel van het operationeel resultaat zijn gezet maar de impact van deze probleemprojecten blijft, gegeven de actuele discussies, lastig in te schatten. Hierdoor is het op dit moment niet mogelijk een concrete outlook te geven.”

Lees ook: Ruzie tussen aannemer en Provincie, ellende Westfrisiaweg duurt voort

Infra problemen

Volgens het bedrijf ondervindt Infra Nederland nog steeds een forse negatieve impact van projectverliezen op enkele grotere, integrale werken. De Energiefabriek Tilburg (EFT) en de N23 hebben daarbij het hoogste risicoprofiel. “Bij deze projecten richten we ons op het vinden van een structurele oplossing voor de aanhoudende discussies met opdrachtgevers. Bij de N23 houdt dit in dat we eerst een financiële oplossing wensen voor de meerkosten die zijn ontstaan als gevolg van de anders dan verwachte grondcondities alvorens wij delen van de werkzaamheden zullen hervatten. Om tot bindende afspraken voor deze projecten te komen is de kans op aanvullende verliezen aanwezig,” aldus het bericht van het bedrijf, meldt Westfriesland in Bedrijf

Andere scenario’s

Om de problemen op te lossen probeert Heijmans in eerste instantie de verhouding tussen haar schulden en het operationeel resultaat te verbeteren. Maar er worden ook ‘andere scenario’s’ onderzocht. Volgens RTLZ zijn de mogelijke opties zijn het uitgeven van nieuwe aandelen, het maken van nieuwe afspraken met financiers of een nieuwe lening.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.