Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu van de dag – Hutspotsoep met gamba’s


Menu van de dag - Hutspotsoep met gamba's
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 12 rauwe gamba’s
  • 1 teentje knoflook
  • 6-8 bospeentjes
  • 2 grote kruimige aardappelen
  • 4 bosuitjes
  • 1 l wortelsap
  • 2 laurierblaadjes
  • Worcestershiresauce
  • hete pepersaus met tabasco pepers
  • olijfolie
  • 20 g boter
Instructies
  1. Pel de gamba’s en verwijder de zwarte darmkanalen die in de lengte over de rug lopen.
  2. Pel en hak de knoflook.
  3. Snijd de prei in zeer smalle ringen.
  4. Schil en was de bospenen.
  5. Schil en was de aardappelen. Snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
  6. Snijd de bosuitjes elk in 3 stukken.
  7. Breng 1 liter water aan de kook en kook hierin de bospenen en de aardappelen in ca. 5 minuten gaar.
  8. Kook de bosuitjes 1 minuut mee.
  9. Schep de aardappelen en groenten uit de pan, maar laat een paar blokjes aardappel achter in het vocht.
  10. Voeg het wortelsap en de laurierblaadjes aan het kookvocht toe en kook in tot helft is verdampt, 10-15 minuten. Zo nu en dan even roeren.
  11. Breng de soep op smaak met een paar druppels Worchestershiresauce, hete pepersaus en peper en zout.
  12. Verwarm de aardappelen en groente snel in de hete soep.
  13. Bak de gamba’s in een scheutje olie.
  14. Voeg de knoflook toe als de gamba’s bijna gaar zijn, schud de pan even goed heen en weer. Smelt de boter in een pannetje.
  15. Verdeel de aardappel, groenten en gamba’s over 4 voorverwarmde kommen.
  16. Giet de hete soep erbij en druppel de gesmolten boter erover.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 271 kcal Vet: 7g Koolhydraten: 38g Eiwitten: 12g

 

Reageer op dit onderwerp

X