Nog even doorbijten voor de Andijkers, dan heeft heel Andijk 4G

ANDIJK – Na jaren van slechte bereikbaarheid van mobiele telefoons maken de inwoners zich op voor een grote omslag. KPN is hard bezig de GSM-mast aan de Keiakker in orde te maken en daarmee ziet het ernaar uit dat Andijk binnen afzienbare tijd veel betere dekking van het mobiele netwerk krijgt. Gerrit van Keulen van de dorpsraad kan niet wachten. “De vlag staat al klaar in de gang.” Verslaggeefster Marieke Pijlman toogde naar Andijk en nam een kijkje of het al werkt.

Deze week is de apparatuur in de GSM-mast gehangen en er zijn wat kastjes geplaatst om de mast aangesloten te krijgen. “Het kan gewoon niet lang meer duren”, denkt Van Keulen. “Ik ga ervan uit dat het echt wel voor het einde van het jaar voor mekaar is.”

De mast werd afgelopen voorjaar geplaatst nadat inwoners hier jarenlang om hebben gezeurd bij KPN. Het niet gereedmaken van de mast leidde tot grote frustratie bij de inwoners. Helemaal toen ze erachter kwamen dat de vergunningen die daarvoor nodig waren, al in juni van dit jaar waren afgegeven door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeente Medemblik, meldt NH Nieuws.

Lees ook:  Reportage: Andijkers zijn het beu, KPN laat ze links liggen

Probleem bij noodsituaties
Gerrit van Keulen maakt zich al jaren hard voor de verbetering van het mobiele netwerk, omdat het eerder ook tot serieuze problemen heeft geleid. Zo zijn er mensen geweest die 112 moesten bellen en niemand aan de andere kant van de lijn hoorden, omdat ze geen bereik hadden. Ook bedrijven krijgen vaak van klanten te horen dat ze slecht bereikbaar zijn.

Van Keulen houdt de boel nauwlettend in de gaten. “We kunnen niet wachten en als het zover is, dan gaat de vlag uit hier in Andijk.” KPN heeft nog niet laten weten waneer de mast in gebruik genomen wordt.

 

Reageren via facebook