Schaatsen: Pim Schipper en Simon Schouten in actie tijdens World Cup wedstrijden Salt Lake City

MEDEMBLIK/ANDIJK – Beide schaatsers uit de gemeente Medemblik mogen de ijzers voor dit weekend weer vlijmscherp gaan slijpen. Beiden zijn geselecteerd voor de World Cup wedstrijden in het Amerikaanse Salt Lake City waar zij op het supersnelle ijs weer gaan proberen zo hoog mogelijk te finishen.

Afgelopen weekend liet Pim Schipper al zien in een prima vorm te verkeren door op de 1000m een prachtige 9e plaats voor zich op te eisen tussen alle topsprinters.  Pim Schipper start op twee afstanden, de 1000 en 1500 meter. Simon Schouten komt op 1 afstand in actie, de massastart waar hij samen met de herboren Koen Verweij de Nederlandse eer gaat verdedigen.

Zus Irene Schouten komt dit weekend niet in actie, zij is zich aan het voorbereiden voor het Olympisch kwalificatie toernooi (OKT) dat eind deze maand in Thialf Heerenveen wordt verreden en waar de definitieve tickets voor de Olympische Spelen gaan worden vergeven.

Reageren via facebook