Schaatsen: Pim Schipper buiten top 10 op de 1500m NK Afstanden

MEDEMBLIK/HEERENVEEN – De start was voor rassprinter Pim Schipper zeer belovend en het eerste volle rondje ook nog maar daarna zakte Schipper toch nog ver weg om te eindigen in een voor zijn doen matige 1:48.91 waarmee hij op de 11e plaatst eindigde op de eerste afstand tijdens het NK Afstanden in Heerenveen. 

De tijden vielen sowieso tegen bij zowel de dames als de heren, de oorzaak het hogedrukgebied dat in de buurt van Nederland ligt waardoor het voor de sporters een stuk zwaarder is om snelle tijden te rijden.

Verassend kampioen werd Ruslandganger Koen Verweij die vooral veel commentaar op zijn actie om in Rusland te gaan trainen over zich heen heeft gekregen. Rusland ligt zwaar onder vuur bij de diverse sportbonden nadat duidelijk in 2016 duidelijk werd dat van hogerhand de sporters werden gedwongen mee te werken aan een uitgebreid doping programma.  Verweij zijn ploeggenoot Thomas Krol werd 2e nog voor de onttroonde kampioen Sven Kramer die in voor zijn doen zwakke 1:46,50 over de finish kwam.

Zaterdag staat de 5000m voor heren, de 1500m voor de dames en de 500m bij de heren op het programma, de uitzendingen zijn live te volgen via de NOS op tv of via de website.

 

 

Reageren via facebook