20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 13:34
Medemblik Actueel.

Medemblik aan Zee ...

VVD bezorgd: garage op plek parkeerterrein Oude Haven wel serieus overwogen?

MEDEMBLIK – De discussie over de toekomst van het parkeren in de Medemblikker binnenstad duurt voort. Als gevolg van de motie van VVD, GB, PvdA en PWF werkt de wethouder momenteel aan een aantal scenario’s voor oplossing van het parkeerprobleem. In februari zal de gemeenteraad een besluit nemen.

Ter voorbereiding daarop zijn raadsleden en een groep inwoners recent bijgepraat over de voorlopige stand van het onderzoek. Daaruit is duidelijk geworden dat de gemeente de optie van een garage op de locatie van het huidige parkeertterrein aan de Oude Haven niet serieus lijkt te overwegen. Dat is te duur vanwege de vervuilde grond, zo luidt het. De VVD is onaangenaam verrast dat uitgerekend déze locatie onvoldoende wordt betrokken.

Lees ook dossier: Stadhuis Medemblik

Fractievoorzitter Mark Raat: ‘Het parkeerterrein aan de Oude Haven is juist zo belangrijk voor de Oosthoekbewoners. Als je een keuze wilt maken over de toekomst van het parkeren in de binnenstad kun je die locatie niet buiten beschouwing laten.’ De VVD gaat samen met de PvdA schriftelijke vragen stellen aan de wethouder, met de oproep om deze plek alsnog mee te nemen in het onderzoek.

Raat: ‘Nu kan het nog, want in januari 2018 gaat de gemeenteraad met inwoners en elkaar in gesprek over alle scenario’s.’ De VVD blijft volhouden: éérst een oplossing voor het parkeerprobleem en dán pas praten over de plannen voor het stadhuis. Ook is betaald parkeren onbespreekbaar, dat zou de doodsteek betekenen voor de Medemblikker middenstand.

Reageren via facebook