Medemblik Actueel.

Archieffoto Irene Schouten
Schaatsen & skeeleren

Schaatsen: Scheve schaats Irene Schouten op massastart Calgary

CALGARY – Ze fopte het hele peleton inclusief Irene Schouten, de 45-jarige Duitse Claudia Pechstein nam halverwege de race een halve baan voorsprong op de massastart tijdens de World Cup wedstrijd in het Canadese Calgary. Samen met de Deense Elena Moeller Rigas en de Amerikaanse Mia Manganello ging ze er vandoor en blijf uit de klauwen van het peleton die te laat de achtervolging inzette.

Onder leiding van Irene Schouten ging het peleton in de laatste ronde nog proberen om ontsnapte dames te achterhalen maar kwam op het eind 10 meter tekort om de Duitse te achterhalen. Irene Schouten kwam net zoals tijdens de eerste wedstrijd buiten de top 10 over de finish, ze eindigde als twaalfde.

Opvallend is het slechte presteren van Team Clafis waar Irene Schouten ook voor schaatst. Bij de mannen is het vooral kopman Jorrit Bergsma die niet vooruit te branden is, al heeft deze wel een excuus door een wat mindere gezondheid maar ook de rest van het team presteert onder de verwachting.

 

Reageren via facebook