Couscous met bleekselderij en rozijnen
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 300 g couscous
- 2 theel. kerriepoeder
- 1 theel. komijnpoeder (djinten)
- 75 g rozijnen
- 6 eetl. olijfolie
- 1 citroen (uitgeperst)
- 1 rode ui (in ringen)
- 1 struik bleekselderij (in boogjes)
- 1 bosje platte peterselie (fijngehakt)
- 100 g feta of
- witte kaas
Instructions
- Meng de couscous in een kom met de kerrie, komijn, rozijnen en 4 eetlepels olijfolie.
- Schenk kokend water over de couscous totdat deze net onder staat en laat circa 5 minuten wellen.
- Roer de couscous los met een vork, voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
- Voeg de bleekselderij toe en bak deze nog 3 minuten mee.
- Schep de ui en bleekselderij door de couscous.
- Voeg de peterselie toe en verbrokkel de feta over de couscous met bleekselderij.
Notes
[b]Tip: Serveer bij dit recept gegrilde kip uit de oven.[/b]
Reageer