Medemblik Actueel.

Algemeen

Het einde van ‘Sinterklaas’ als boek

MEDEMBLIK – Wie heeft hem niet gelezen, het meest populaire sinterklaasboek allertijden. De anti Zwarte Pieten discussie heeft nu ook de boekenkast bereikt, de schrijfster van het boek Charlotte Dematons heeft de uitgever opdracht gegeven om geen enkel exemplaar meer te gaan drukken vanwege de bedreigingen en het veelvuldig worden uitgemaakt voor racist.

In totaal zijn er rond de 130.000 van het boek verkocht en is 1 van de pronkstukken van uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek van Lemniscaat.  Hij spreekt er schande van dat Dematons voor racist wordt uitgescholden als zij ergens op een school wil komen spreken en dit alleen omdat zij Zwarte Piet tekent in haar boek.

De uitgever respecteert de wens van de schrijfster maar zelf zou hij nooit het boek uit de handel hebben genomen.

Reageren via facebook