Voetbal: Toch nog simpele zege voor Strandvogels tegen Zwaagdijk

ONDERDIJK – Na de 2-0 zege op RKEDO en de prachtige 1-2 overwinning op koploper Always Forward, heeft Strandvogels ook de derby tegen Zwaagdijk in drie punten omgezet. Door deze drie opeenvolgende zeges is Strandvogels lekker opgeklommen op de ranglijst. Voor het eerst in de historie speelden de Vogels een competitiewedstrijd op zaterdagavond en dat bleek een goede keuze. Niet alleen werd er dus gewonnen, het weer was voor eind november best redelijk, de publieke belangstelling was behoorlijk en na afloop zat de kantine helemaal vol. Een geslaagd idee dus dat voor herhaling vatbaar lijkt.

Vorige week opende Strandvogels na 11 minuten de score, nu was het al na 7 minuten raak. Na een mooie actie werd Rens Grooteman onderuit gehaald en omdat dit binnen de beruchte lijnen gebeurde, ging de bal op de stip. Gerald Broedersz toonde zich weer een waardig opvolger van Sebastiaan Weel en maakte koeltjes 1-0. Strandvogels was in deze fase duidelijk de betere ploeg zonder overigens tot grote daden voor doel te komen. In de 22e minuut was er een wel een mooi schot van afstand, maar de bal ging over.

Pas na een halfuur spelen kreeg Zwaagdijk een eerste mogelijkheid, maar het was gelijk een hele grote. Gelukkig vertoonden zij het zelfde kwaaltje als bij Strandvogels vaak is te zien; niet schieten als je de kans hebt. Daardoor werd deze grote mogelijkheid verprutst. Ondanks het overwicht oogde het spel van Strandvogels minder dan vorige week tegen de koploper. Spelers liepen veel vaker uit en daardoor in elkaars positie waardoor de veldbezetting niet geweldig was.

Toch kwamen er genoeg kansen, zoals in de 38e minuut voor Rens Grooteman. Hij besloot de aanval echter met een wild schot in het zijnet, waar breed leggen op een vrijstaande ploeggenoot een betere optie was geweest. Een paar minuten later maakte hij op vrijwel dezelfde positie wel de juiste keuze waardoor Erwin Neuvel de voorsprong kon verdubbelen. Vlak voor rust bood Merlijn Weel Zwaagdijk nog een open kans op 2-1 toen hij de bal maar niet onder controle kreeg en deze vervolgens ook kwijt raakte. Alleen voor Izak Verwoert schoot de speler van de bezoekers de bal nog best ruim voorlangs.

In de rust werd, zoals zo vaak bij een kleine voorsprong, benadrukt dat er in de tweede helft meteen scherp begonnen moest worden. Die boodschap bleek helaas overgewaaid te zijn naar de kleedkamer van de Zwaagdijkers. Want het scorebord stond nog maar op 45 minuten en 40 seconden toen de bal in het net van Strandvogels lag. Daarmee had Zwaagdijk zichzelf terug in de wedstrijd geholpen en Strandvogels had hierna een lastige periode. Zwaagdijk ging meer opportunistisch spelen en Strandvogels kreeg dat voetballend slecht onder controle. De bezoekers deden dat zonder hun trainer die voor rust al achter de afrastering was gestuurd en nu zelfs naar de kantine werd verwezen. Een kolderieke toestand die mede werd veroorzaakt door een scheidsrechter die absoluut niet slecht floot maar wel veel te nadrukkelijk aanwezig was.

Na een kwartier in de tweede helft nam Strandvogels de controle weer over en kwamen de kansen ook weer. Bryan Broedersz probeerde het tweemaal van grote afstand. De eerste poging ging over, de tweede kon de keeper nog maar net over zijn doel tikken. Na de aansluitende corner bleef de bal even liggen, waarna de attente Rowin de Wit de bal kon binnen schieten. Zwaagdijk kreeg vrij snel hierna de kans weer terug te komen in de wedstrijd, maar Strandvogels mocht Izak Verwoert bedanken dat hij met een geweldige redding de bal uit zijn doel wist te ranselen. Zwaagdijk toonde echter veerkracht en kwam in de 78e minuut toch op 3-2. Daarmee leek het weer spannend te worden, maar nog geen minuut later maakte Rens Grooteman na echt een schitterende aanval 4-2.

En weer een minuut later was het bijna 4-3 toen een inzet van Zwaagdijk op de paal ging. Gescoord werd er echter niet meer in de zaterdagavondderby waardoor Zwaagdijk in de gevarenzone blijft en Strandvogels de blik weer wat meer naar boven kan richten.

Wedstrijddatum: zaterdag 25 november 2017
Uitslag: 4-2 (2-0)
Scoreverloop: Gerald Broedersz 1-0 (pen.); Erwin Neuvel 2-0; 2-1; Rowin de Wit 3-1; 3-2; Rens Grooteman 4-2

Selectie:
Izak Verwoert; Mitch Hofland, Merlijn Weel, Jeroen Mol en Mike Boon (Rowin de Wit); Gerald Broedersz, Erwin Neuvel, Bryan Broedersz en Tim Broersen; Rens Grooteman en Dawid Zerek

Reageren via facebook