Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – buien afgewisseld door zonnige perioden

MEDEMBLIK – Vandaag is het een afwisseling van zonnige perioden en buien. De middagtemperatuur is met 7 graden vrij normaal voor de tijd van het jaar en ook de nachttemperatuur richting zondag is met 4 graden vrij normaal. De wind waait uit het westen tot noordwesten waardoor er koudere lucht onze regio wordt opgestuwd en dat gaan wij merken ook aankomende week.

Zondag is het met 7 graden ook nog een vrij normale dag, wel vallen er enkele buien waarvan sommige een klap onweer kunnen produceren maar ook de zon zal met enige regelmaat te zien zijn. De wind is matig, soms even vrij krachtig en waait uit het westen tot noordwesten. In de nacht naar maandag daalt het kwik tot een graad of 6 vanwege de vele bewolking.

De nieuwe week begint nat, op maandag vallen er diverse buien door aanvoer van warmere vochtige lucht uit het zuidwesten, de middagtemperatuur loopt op naar 9 graden en de wind is vrij  krachtig 5Bft. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 6 graden.

De dagen daarna doet de middagtemperatuur elke dag een stapje verder terug naar 5 graden op vrijdag ook de nachttemperatuur doet een stapje terug en daalt naar rond het vriespunt op donderdag en vrijdagnacht met kans op nachtvorst in de vroege ochtend. Elke dag vallen er wel een paar buien, de enige wat steviger dan de andere maar ook de zon zal zich laten zien. Een echte herfstweek staat ons te wachten.

Reageren via facebook