12.3 C
Medemblik
25 mei 2020 08:56
Medemblik Actueel.

Criminelen zijn uit op uw geld.

MEDEMBLIK – Heeft u de afgelopen dagen een mail ontvangen over een naheffing van de gemeentebelasting? U moet het bedrag vooral niet betalen. Het gaat hier om phishing-fraude.

In de mail wordt gesproken over een restschuld van de gemeentelijke belasting. Als de ontvanger niet snel een bedrag overmaakt dan kan de rekening worden geblokkeerd, luidt het dreigement. In de mail wordt gedreigd dat de politie wordt ingeschakeld om beslag op de inboedel te leggen en dat een hechtenis van veertig dagen zal volgen als niet aan het betalingsverzoek wordt voldaan.

Nepmail

Bij onze gemeente hebben zich inwoners gemeld met de mail. Wij hebben ze verteld dat het om een nepmail ging. Het gaat om criminelen die doen alsof zij van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) zijn. Het CJIB waarschuwtop haar website voor deze nepmail.  Wij adviseren u om niet te betalen en de mail weg te gooien. De gemeente Medemblik heeft over de nepmail van het CJIB een melding gedaan bij de fraudehelpdesk.

Reageren via facebook