Medemblik Actueel.

Reportage: Handtekeningenactie tegen stankoverlast vuilstort Middenmeer gestart

MEDEMBLIK – Omwonenden van vuilstortbedrijf HVC in Middenmeer zijn de stankoverlast die optreedt bij een westenwind helemaal zat. Vrijdagavond verzamelden ze handtekeningen om de stank tegen te gaan. Verslaggeefster Emmelie Valkenburgh was bij de start van de handtekeningenactie.

“Het doel is om veel handtekeningen op te halen om ervoor te zorgen dat HVC eens erkent dat de stank bij hun vandaan komt en dat ze er eindelijk iets aan gaan veranderen”, vertelt Siem Zeilemaker. Hij organiseert samen met buurtbewoners Margreet Schermer en Jack Brakeboer de handtekeningenactie. 

Frustratie

De bewoners zijn gefrustreerd. Ze zijn ervan overtuigd dat de stank door het afvalscheidingsbedrijf HVC komt. Maar in een reactie het bedrijf echter weten dat uit eigen onderzoek blijkt dat de stank niet van het bedrijf zelf afkomt. Onbegrijpelijk, vinden de bewoners. “Ik slaap met een stuk zeep onder mijn kussen om de stank weg te houden”, vertelt een omwonende. “Het gaat HVC alleen maar om geld en ze denken niet aan de bewoners”, vertelt een ander. 

Lees ook: Dossier ‘HVC’

Door alle klachten en heeft HVC beloofd om een onafhankelijk onderzoek te doen naar de stank, maar dat is voor de bewoners niet genoeg. Daarom gaan de initiatiefnemers en vrijwilligers zo veel mogelijk handtekeningen ophalen. 

Reageren via facebook