Medemblik Actueel.

Medemblik aan Zee ...

Er blijft weinig over van oorspronkelijk plan Stadhuis Medemblik

MEDEMBLIK – Van het oorspronkelijke plan waarmee USP Vastgoed de winnaar werd van de grootscheepse opknapbeurt van het oude stadhuis in Medemblik blijft vrijwel niets over.  Zeker nu Monumentenzorg de projectontwikkelaar op de vingers heeft getikt om het plan om in het dak van het stadhuis dakramen en een lifschaft te plaatsen.

Aantasting stadhuis

Monumentenzorg zegt in een reactie tegen het NHD dat zij dit soort ingrepen afwijst omdat het monument hier teveel door wordt aangetast.  Zeker bij benadering van het monumentale stadje aan het IJsselmeer is dit al van verre te zien.  Het stadhuis is samen met de kerken en molen de Herder de skyline van Medemblik.

Frank Nannings van USP Vastgoed geeft in een reactie aan het NHD dat er is besloten om dan de zolder maar met rust te laten daar geen gebruik van te gaan maken.  Door dit besluit is het plan ‘Medemblik aan Zee’ nu al 4 jaar een stilliggend project waar meer en meer tegenstand tegenkomt vanuit de bevolking maar ook de politiek begint meer en meer te klagen.

Lees ook: Dossier ‘Medemblik aan Zee’

Onderzocht wordt wat het Medemblik gaat kosten om van de projectontwikkelaar af te komen, ondertussen gaat de projectontwikkelaar gewoon door met zijn plannen en blijft er stellig van overtuigd dat het stadhuis straks een hotel gaat worden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?