14.1 C
Medemblik
24 oktober 2020 16:22
Medemblik Actueel.

Harp en orgel tijdens concert in Bonifaciuskerk Medemblik

MEDEMBLIK – Zaterdag 24 september zullen harpiste Erika Waardenburg en organist Gert Muts een Orgel Plus..Concert verzorgen in de Bonifaciuskerk in Medemblik.

Erika Waardenburg is een vooraanstaand harpiste. Zij studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Brussel met hoge onderscheidingen voor de Premier Prix en de Prix d’Exellence. Als uitvoerend kunstenaar is zij volop actief, als soloharpiste bij het geven van recitals, of als lid van diverse ensembles bij het spelen van kamermuziek. Zij won het prestigieuze Gaudeamus concours. Tevens verwierf zij de vriendenkrans van het Concertgebouw. Haar lange en zeer uitgebreide ervaring als musicus komt zeer van pas bij haar lesgevende activiteiten. Zij is verbonden als hoofddocent harp aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Als gastdocent is zij verbonden aan de Royal Academy of Music in Londen.

Mede dankzij uitstekende resultaten die leerlingen van haar bereiken op de grote internationale concoursen is de naam van Erika Waardenburg wereldwijd verspreid. Uit vele verschillende landen melden zich jonge harpisten om bij haar te studeren, hetzij in de Bachelor – dan wel in de Masterstudie.

Buiten haar docentschap aan de conservatoria, organiseert Erika meerdere keren per jaar harpcursussen bij haar thuis. Een beperkt aantal leerlingen kan hieraan deelnemen. Buiten deze cursussen is het mogelijk om intensief privé-onderwijs te ontvangen. Daartoe heeft Erika een studio in Amsterdam beschikbaar, waar men kan wonen en werken.

Erika is tevens directeur van de Academie Muzikaal Talent (AMT). Deze privé-opleiding heeft zij 10 jaar geleden opgericht om aan zeer getalenteerde jonge musici (10 tot 18) hoogwaardig onderwijs te geven. Op dit moment studeren aan de AMT 20 leerlingen.

Gert Muts (1942) kreeg vanaf zij 8e jaar orgelles. Hij werd al snel kerkorganist in Soest en vervolgde zijn orgelstudie aan het conservatorium. Daarna werd hij kerkorganist in Amersfoort. Hij was winnaar van het improvisatieconcours van Bolsward. Door familieomstandigheden werd hij na een kortstondige baan als muziekleraar, directeur van een motorenhandel in Soest. Hij bleef daarbij wel actief als organist, gaf vele concerten in de Oude kerk van Amsterdam en concerteerde in Apeldoorn, Amersfoort, Utrecht en Dordrecht.

Momenteel is Gert organist en dirigent in Soest. Hij is een veelgevraagde speler en begeleider. Het programma dat beide musici samenstelden bevat solo’s en samenspel van harp en orgel. Enkele componistennamen zijn Handel, Haydn, Grandjany, Buxtehude en Rota.

Dit unieke concert, dat u niet mag missen, begint zaterdag 24 september om 20.00 uur.

De ingang van de kerk aan het Kerkplein is vanaf 19.30u. open. De toegangsprijs is € 6,00

In de pauze kunt u in de foyer iets drinken en elkaar en de musici ontmoeten.

 

Reageren via facebook