Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Medemblik en L!nk houden informatieavonden alcohol- en drugsgebruik

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik vroeg aan stichting L!NK, een maatschappelijke organisatie, preventieve informatiebijeenkomsten te houden in samenwerking met ouders, verzorgers of buurtbewoners. Belangstellenden zijn van harte welkom om in zes kernen de bijeenkomsten bij te wonen.

De eerste informatieveavond vindt voor ouders, verzorgers en buurtbewoners uit Opperdoes en Twisk plaats op vrijdag 3 november in de Torenschouw, Torenstraat 17 in Opperdoes. Ouders, verzorgers en buurtbewoners uit Midwoud, Oostwoud en Hauwert kunnen maandag 6 november naar Café De Post, Tripkouw 28 in Midwoud. Op dinsdag 7 november vindt voor deze doelgroep een bijeenkomst plaats in dorpshuis Centrum, Sportlaan 1 in Andijk.

Jongeren vanaf 12 jaar uit Opperdoes en Twisk komen vrijdag 10 november bij elkaar in de Torenschouw en dinsdag 14 november in dorpshuis Centrum. Zij kunnen die avond meedoen met een kwis en maken kans op diverse prijzen. Ouders, verzorgers en buurtbewoners uit Abbekerk en Lambertschaag zijn dinsdag 21 november welkom in dorpshuis De Nieuwe Haven, Burgemeester P. Kromplein 6 in Abbekerk en voor deze doelgroep in Medemblik wordt woensdag 29 november een sessie plaats in Valbrug, Valbrug 56 in Medemblik. 

Deze avonden vinden allemaal plaats van 19.30 tot 21.30 uur.

Ronald Hein, jongerenwerker van stichting L!NK, praat -samen met een ervaringsdeskundige- over alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. Hij heeft een koffer vol voorwerpen en laat zien waarover hij vertelt. Voorwerpen waarbij een ouder vaak niet direct aan drugsgebruik denkt. Aan bod komen vragen als: Wat sta je als ouder nu wel of niet oogluikend toe over alcoholgebruik?; Laat je jouw kind nu wel of niet thuis kennismaken met alcohol?; Wat doe je als jouw kind zijn 16e verjaardag niet zonder alcohol wil vieren? of Is het drinken van een Radler nu wel of niet goed?

Het is een interactieve bijeenkomst, waar plaats is om vragen te stellen. De entree is gratis. Voor informatie, neem contact op met martine@linkprojecten.nl.

Reageren via facebook