Medemblik Actueel.

‘Orgaandonatie’ onderwerp in Schatkist ’t Abbehuisje Abbekerk

ABBEKERK – ‘Orgaandonatie’ is het onderwerp op de eerstvolgende avond in de serie ‘Ontmoetingen rond de schatkist’. Die staat voor 8 november op het programma, in ’t Abbehuisje in Abbekerk, naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat.

De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop  met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. De toegang is gratis.

Met ‘schatkist’ wordt de innerlijke rijkdom van de mens bedoeld. Op deze avonden staan luisteren, genieten en wederzijds respect centraal. Over orgaandonatie is een flinke discussie gaande. Er wordt gedacht aan een wet waarbij iedereen donor is tenzij je aangeeft dat niet te willen. Veel zaken spelen een rol in de discussie. Wordt de goede informatie verstrekt? Wanneer ben je echt dood? Wat voor consequenties zitten aan orgaandonatie?

Peter Sattva uit De Goorn geeft een presentatie. Hij heeft een bijna-dood-ervaring gehad en houd de discussie rond orgaandonatie kritisch in de gaten.

 ‘Ontmoetingen rond de schatkist is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud,  Abbekerk,  Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl

Reageren via facebook