16.9 C
Medemblik
23 mei 2020 14:38
Medemblik Actueel.

Duizenden banen verloren bij Tata Steel door fusie met Duitse ThyssenKrupp

REGIO – Ook bij het personeel van Tata Steel afkomstig uit West-Friesland is het nieuws hard aangekomen dat er mogelijk geen 4000 maar zelfs  tot 6000 banen bij Tata Steel in IJmuiden worden geschrapt door de fusie met het Duitse ThyssenKrupp. Dat blijkt volgens de ondernemingsraad (OR) van Tata Steel Nederland, het voormalige Hoogovens in IJmuiden, uit een verdere uitwerking van de fusieplannen.

Daar zal het volgens de or niet bij blijven. De nieuwe onderneming zal, zoals het er nu naar uitziet, grote delen van de ondersteunende diensten gaan uitbesteden naar lagelonenlanden, zegt voorzitter Frits van Wieringen, die deze week een toelichting kreeg op de plannen van de concerns. “Alleen al in IJmuiden heb je honderden van zulke banen,” meldt NH Nieuws.

Aad in ’t Veld van FNV Metaal zegt dat de bond al helemaal tegen de fusie was maar dat dit nieuws er voor gaat zorgen dat de bond op geen enkele manier zal meewerken om functies die nu nog in IJmuiden zijn te verhuizen naar lage lonen landen. O.a. de afdeling inkoop zou gaan worden verhuist naar India.

’t Veld sluit niet uit dat er later dit jaar acties gaan komen om deze besluiten tegen te gaan en zorgen dat de plannen van tafel gaan. FNV Metaal werkt nauw samen met de Ondernemingsraad van Tata Steel en gaat later deze maand de leden bijelkaar roepen voor overleg.

Reageren via facebook