Weerbericht Medemblik – bewolkt met kans op een bui

MEDEMBLIK – Onze regio bevindt zich vandaag en morgen in tamelijk vochtige lucht. Daardoor is het vaak bewolkt met soms enige regen of enkele buien. Later in de week knapt het geleidelijk op.

Vanochtend komt zeer lokaal mist voor, voor de rest draait het om bewolking en plaatselijk wat regen of een bui. Hier en daar laat echter ook de zon zich even zien. Vanmiddag neemt in het de kans op regen of buien toe. De temperatuur loopt op naar circa 15 graden en er waait een meest matige westenwind.

Vanavond valt er af en toe regen. Vannacht trekt de regen naar Duitsland weg. De temperatuur zakt naar 11 graden en er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en zuidwest.

Morgen bereikt een volgende storing ons land. Het gaat dan, van het noordwesten uit, opnieuw regenen. Tijdens de avonduren wordt het droog en klaart het op. De temperatuur komt wederom uit op maximaal circa 15 graden. De zuidwestenwind neemt toe tot vrij krachtig of krachtig.

De dagen daarna is het nog enkele dagen wisselvallig weer. Vanaf vrijdag nemen de regenkansen af en in het weekeinde wordt het bovendien zonniger en loopt de temperatuur zondag op naar rond 18 graden. Kortom er is een nazomertje op komst. 

Reageren via facebook