Vierde editie ‘Death Valley’ JC Everland Wognum

WOGNUM – Het podium van Death Valley’s vierde editie klaar staat ‘vrijdag de 13e’ klaar voor de grondleggers van de Hollandse metal scene. De deuren van Everland, Sportlaan 13 in Wognum zijn open vanaf 20.30 tot en met 00.00 uur en het concert eindigt om 01.00 uur. De entree is 5 euro. Let op ID-kaart verplicht en onder de 18 jaar wordt geen alcohol geschonken.

De Hoornse heavy metal band Sad Iron is in 1979 opgericht. Na hun succestijd in de top van de Nederlandse heavy metal scene, deed de band het na 1986 het wat rustiger aan. Begin 2000 werd de band door de Heavy Metal Maniacs fanclub gevraagd voor een reünieshow. Dat duurt nog voort! Sad Iron bestaat uit Marc van den Bos – zang en gitaar, Bernard Rive – lead gitaar, Charles Heijnen – bas en Robert Bakker – drums.

Vortex komt uit Groningen en na de oprichting in 1979 toerde de band door diverse Europese landen. Na een rustige periode bleek de groep door het enthousiasme van Duitse fans een ware legende te zijn. Line up: Martjo Brongers – guitars, Jurjen Tichelaar – lead vocals, Henk Bosma – drums, Orion Roos – guitars en René van Zonneveld – bas.

Chainsaw uit Purmerend smeedt Trash Speed metal van het zuiverste soort. Al ruim twintig jaar houden ze zich op in een abattoir als oefenhok. Vrolijk hamerend met een kettingzaag en repeterende gitaar salvo’s al walsend door jaren New Old Stock metal muziek. Wat daarvan overblijft brengen ze met volle overtuiging over in hun show. Bezetting: Aike – vocals, Yanni – gitaar en Don – drums.

Dit evenement word mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.  Meer informatie, zie www.facebook.nl/jceverland.

Reageren via facebook