Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – overwegend bewolkt, donderdag mogelijk storm

MEDEMBLIK – Lagedrukgebieden die vanaf de oceaan de oversteek maken naar Europa zorgen bij ons voor wisselvallige condities. Het ene na het andere slechtweergebied weet ons te bereiken en donderdag is het zelfs de beurt aan een klein, venijnig lagedrukgebiedje dat bij ons de wind flink laat aantrekken. De grote hamvraag is, gaat het ook stormen?

Vandaag blijft de bewolking overheersen. Ook de temperatuur is magertjes met 15 graden. Nog steeds speelt de westelijke wind een grote rol, want het waait stevig met 6 tot 7 Bft, maar toch kán het nog harder!

Donderdag scheert in de ochtend namelijk met hoge snelheid een venijnig lagedrukgebiedje net noord aan ons land voorbij. Dit gaat gepaard met regen veel wind. Hoe hard het precies gaat waaien is nog afhankelijk van de precieze trekrichting en de kracht van dit lagedrukgebiedje. De laatste weermodellen laten een windkracht 8 zien, maar kracht 7 of juist 9 Bft (storm) vallen ook niet uit te sluiten. Het zal er om spannen! Ook vrijdag verloopt nat en winderig. 

Het weekend daarentegen lijkt de rust weer wat terug te keren, al houden we het niet helemaal droog. Ook blijft het met een graad of 14 aan de frisse kant.

Reageren via facebook