2.5 C
Medemblik
27 januari 2021 03:06
Medemblik Actueel.

Landelijke Dag van het Huren

MEDEMBLIK – Op 7 oktober 2017 neemt De Woonschakel voor de tweede keer deel aan de landelijke Dag van het Huren. Dit jaar met een extra speciaal tintje vanwege het 100-jarig jubileum dat in december plaatsvindt. Op zes locaties, verspreidt over het woningbezit, worden voor jong en oud activiteiten georganiseerd.

De Woonschakel viert het eeuwfeest sober. Dit jaar is de huurverhoging per 1 juli op 0% gesteld. In het bewonersblad en bij de Dag van het huren wordt bij het 100-jarig jubileum stil gestaan. ‘In de geest van de volkshuisvesting en waar de corporatie voor wil staan: sober, doelmatig en wat de samenleving mag verwachten’ aldus directeur Albert Gieling.

Midwoud – Minnewei

Van 10.00 tot 11.30 uur  staat de koffie/thee en een Westfriese lekkernij gereed bij wooncomplex Minnewei te Midwoud. Directeur-bestuurder Albert Gieling houdt om 10.15 uur een toespraak in de prachtige binnentuin.

Rondleidingen nieuwbouwproject Hof van Wognum en Treffers

Van 10.00 tot 11.00 uur wordt er een rondleiding gegeven bij nieuwbouwproject Hof van Wognum. In de middag is er gelegenheid om van 14.00 tot 15.00 uur deel te nemen aan een rondleiding bij Treffers in Bovenkarspel. Beide projecten zijn bijna voltooid en de nieuwsgierigheid naar hoe het er uit komt te zien groeit dan ook. Daarom geeft projectleider Ton Boukens, van De Woonschakel, rondleidingen voor het hele gezin.

Grootebroek – Rigtershof

U kunt wooncomplex Rigtershof van 10.00 tot 13.00 uur bezoeken. Aan de zijkant van het gebouw wordt een brandweerspel voor kinderen georganiseerd. Voor hen een leerzame en spannende ervaring om kennis te maken met echte brandweermannen en speciale gast ‘Smokey de Rookmelder’. Ook zijn er informatiestands van De Woonschakel, Omring, de brandweer,

Historische Vereniging “Oud Stede Broec” en RUVO Inbraakbeveiliging. Het koor Streekersmart zorgt voor de muzikale omlijsting van het geheel.

Medemblik – Landswerf

Rondom wooncomplex Landswerf worden, bij gunstige weersomstandigheden, van 12.00 tot 14.30 uur activiteiten georganiseerd. Voor de jeugd is er gratis schapenijs en een ballonnenvouwer die de mooiste creaties maakt. En de Oudheidkundige Vereniging Medenblick geeft een bijzondere rondleiding langs het oudste wooncomplex in het bezit van De Woonschakel.

Medemblik – De Woonschakel

De Dag van het Huren wordt tussen 14.30 en 16.30 uur afgesloten op het hoofdkantoor van De Woonschakel in Medemblik. Voor iedereen staat een hapje en drankje gereed. Historicus Peter Swart, onder meer bekend vanwege zijn deelname aan het tv-programma De Reünie, neemt u mee terug in de tijd en vertelt over de boeiende geschiedenis van Landswerf. Daarnaast heeft de Oudheidkundige Vereniging Medenblick een bijzondere collectie samengesteld met onder meer historische foto’s van de Sonoystraat, Geldelozepad, Hauwertstraat, Gedempt Achterom en Landswerf.

Reageren via facebook