Medemblik Actueel.

Waterdragers gezocht voor Grutte Pier De Verzoening

MEDEMBLIK – Op zaterdag 23 september 2017 vaart een vredesvloot van Friesland naar Medemblik. De vredesvloot is onderdeel van De Verzoening, een grote verzoeningsdag ter nagedachtenis aan het Beleg van Medemblik in 1517 door de Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier. Precies 500 jaar na dato steken de bewoners van Kimswerd het IJsselmeer over en reiken daar de hand aan de bewoners van Medemblik.

Geef de emmer door!
In Medemblik geven we een emmer met bluswater uit Kimswerd door via een menselijke ketting. Deze ketting loopt door het historische centrum en zal eindigen bij kasteel Radboud. Daarbij kunnen we alle hulp gebruiken. We zoeken mensen die ons willen helpen het bluswater door gegeven. Hoe? Door deel uit te maken van de menselijke ketting en het water door te geven. Je kunt je aanmelden bij verzoening@peergroup.nl.

De Verzoening
Vlak voor Kasteel Radboud zal de vriendschapsband tussen beide plaatsen op symbolische wijze officieel worden gemaakt door de burgemeesters van Medemblik en Kimswerd. Ook wordt het strijdvuur tussen de twee plaatsen geblust. De dag eindigt met De Nacht van Pier, een kroegentocht in het historische centrum van Medemblik.

De Verzoening is een initiatief van PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland, inwoners van Medemblik en inwoners van Kimswerd. De Verzoening is een onderdeel in een reeks activiteiten over de Friese vrijheidsstrijder Grutte Pier (1480-1520).

http://www.peergroup.nl/projecten/grutte-pier-verzoening/

Reageren via facebook