Medemblik Actueel.

Iedereen is van harte welkom om het stuk natuurbos rond het Egboetje te bekijken. (Foto: Toos Brink)
Flora en fauna

Open dag IVN Natuurcentrum het Egboetje Oostwoud

OOSTWOUD – IVN Natuurcentrum het Egboetje in het Egboetswater houdt zondag 24 september een open dag. Het kleinste NME-centrum in West-Friesland is een knus gebouwtje in een heringericht instructiebos. De poort staat open van 11.00 tot 16.00 uur en iedereen is welkom om dit stuk natuurbos te bekijken.

Het voormalig sneeuwklokjesterrein is door Het Recreatieschap Westfriesland ter beschikking gesteld voor natuureducatie. Tijdens de open dag is voor jong en oud van alles te doen, zoals een zoektocht naar insectensporen (onder leiding van een gids, voor kleine kinderen), een kleine boekenmarkt, een kinderquiz, een slootonderzoek met een schepnet, een wandeling langs de vleermuizenkasten en een polderschuittocht door het Egboetswater. Verder laat een imker zijn bijenkasten zien en verzorgt een IVN-gids korte rondleidingen over het Natuurpad en een langere rondleiding door het Egboetswater.

Het Egboetje is gelegen aan de Liederik 15 in Oostwoud.

Reageren via facebook