14.3 C
Medemblik
27 september 2020 06:08
Medemblik Actueel.

In de stromende regen tikt Edwin Hoogland de bal weg boven een Wervershoofs hoofd. (Foto: Strandvogels)

Strandvogels bekert verder na winst op aardsrivaal VVW

ONDERDIJK – Donkere wolken pakten zich samen boven de Westrand en daaruit begon het uiteraard ook weer te regenen. Maar voor Strandvogels scheen toch het zonnetje, want het plaatste zich op het complex van de aartsrivaal ongeslagen voor de volgende bekerronde. Dat het dat deed met vrij matig spel en dat de overwinning ook niet echt verdiend kon worden genoemd, nemen we maar even voor lief. Want in bekervoetbal gaat het om overleven en dat kunstje had Strandvogels in Wervershoof wel goed onder de knie.

Een verslag van v.v. Strandvogels

In de eerste helft was er bij vlagen nog wel goed voetbal te zien. En de score werd ook al snel geopend, wat altijd wel prettig is voor het schouwspel. Het was Strandvogels dat in het hol van de leeuw op voorsprong kwam nadat een corner door een speler van VVW in de winkelhaak werd gejaagd.

Er was nog even twijfel, doellijntechnologie was er uiteraard niet, maar de scheidsrechter wees na enige bedenktijd gedecideerd naar de middenlijn. Helaas was de voorsprong maar van korte duur, want in de 10e minuut kwam VVW langszij. Niet resoluut ingrijpen aan Strandvogelskant betekende 1-1.

Op de goals zat de nodige regelmaat, want weer vijf minuten later kwam Strandvogels opnieuw op voorsprong. Daarvoor mocht het de tegenstander weer bedanken, want onder druk speelde een VVW-er terug op zijn keeper. Daarbij zag hij echter Bryan Broedersz over het hoofd, die omspeelde de doelman en maakte 1-2. VVW werd hierna wel wat sterker, kreeg ook kansen, maar bleek lang niet zo effectief als Strandvogels.

Daarbij liet Strandvogels ook af en toe wel wat mooie acties zien en eentje daarvan leverde in de 25e minuut een goal op. De jonge Tigo Harder, die een prima wedstrijd speelde, onderschepte de bal. De pass in de diepte op Dawid Zerek was prima en die bleef op zijn beurt goed kijken naar medespelers. Hij speelde vervolgens Wervershover in Onderdijkse dienst Rens Grooteman aan, die maakte nog even een schijnbeweging en schoot daarna de bal keurig in de hoek. Ondertussen kwam de regen met bakken uit de hemel, maar doelpunten vielen er verder niet meer uit de lucht.

Ook in de tweede helft werd er weer vlot gescoord, ditmaal door VVW. Edwin Hoogland blokkeerde het schot nog wel en de bal bleef daardoor voor de lijn rollen. Vervolgens schoot Onderdijker in Wervershoofse dienst Paul Neuvel de bal binnen, naar mijn mening in buitenspelpositie. De scheidsrechter oordeelde echter dat de bal daarvoor al over de lijn was en dan doet al dan niet buitenspel uiteraard niet meer ter zake. VVW moest met drie goals verschil winnen, maar stond nog altijd achter. De thuisploeg ging dus op zoek naar meer en Strandvogels kwam er nog maar zelden goed uit. Maar ondanks de druk creëerde VVW vrijwel nooit een uitgespeelde kans.

Dat kan ook een verdienste zijn van Strandvogels dat dus niet geweldig speelde maar wel ontzettend veel inzet toonde. Het was dan ook wel spannende tweede helft, maar niet echt aantrekkelijk om te zien.

Strandvogels zal daar echter geen boodschap aan hebben gehad, want het doel heiligt de middelen. En dat doel werd bereikt, met een 2-3 overwinning gingen de Vogels tevreden huiswaarts en naar de volgende ronde.

Na dit eerste bekeravontuur begint volgende week dan eindelijk de competitie. De eerste tegenstander is Oosthuizen, een ploeg die na een jaartje afwezigheid weer terugkeert in de 4e klasse.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?