Action moet ontslagen werkneemster weer in dienst nemen.

ZWAAGDIJK-OOST – Het bedrijf had een personeelslid op staande voet ontslagen nadat deze een kapot zakje chips zelf had opgegeten. Diefstal vond Action en omdat wij met minimale marges werken dulden wij dit niet en dus ontslag. Nee zei de rechter.

Volgens de medewerkster betrof het een gescheurd zakje; volgens Action had zij het zelf geopend. De winkelketen deed ook aangifte van diefstal,meldt RTL Nieuws.

Camerabeelden

De rechter verwijt Action echter hardvochtigheid, onzorgvuldigheid en gebrek aan respect voor de medewerkster tijdens het onderzoek. In een gesprek van vijf minuten werd zij op staande voet ontslagen, op basis van camerabeelden waarop volgens de rechter niet is te zien dat zij het zakje chips zelf had geopend.

Andere keren wel gelijk

In een reactie erkent Action een ‘zero-tolerance-beleid’ te voeren waar het gaat om de bescherming van haar eigendommen. “In een drukke winkelomgeving is het  noodzakelijk om volstrekte duidelijkheid te geven over wat wel en wat niet toegestaan is en dat beleid ook strikt na te leven omdat anders de grenzen vervagen.” Volgens Action zijn andere retailers even streng, en gaven rechters de winkel in andere gevallen wel gelijk.

Reageren via facebook