20.7 C
Medemblik
13 juli 2020 19:11
Medemblik Actueel.

Sebstiaan Weel in actie op een volgepakte Westrand tijdens de laatste officiële derby in Wervershoof. (Foto: Strandvogels)

Voorbeschouwing VVW 1 – Strandvogels 1

ONDERDIJK – Zondag 17 september wordt de laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi gespeeld. En dat is een hele speciale voor Strandvogels, want het is een derby tegen VVW. Nog maar een paar weken geleden oefenden beide teams tegen elkaar, maar een officiële derby is al weer wat jaartjes geleden. De laatste was in het seizoen 2012-2013 in de 3e klasse. Op 11 november 2012 werd het in Wervershoof toen 2-2 en op 14 april 2013 wist Strandvogels in Onderdijk met 2-1 te winnen van de aartsrivaal. Het was overigens niet genoeg voor handhaving in de 3e klasse.

Ook nu speelt VVW nog altijd in de 3e klasse, al weer voor vijde achtereenvolgende jaar. Meestal spelen onze zuiderburen in de bovenste regionen mee, maar vorig seizoen eindigde de ploeg op een teleurstellende 9e plaats. Al moet gezegd dat de onderlinge verschillen klein waren; met 4 punten meer was men 5e, met 4 punten minder 12e. Maar nu treffen Strandvogels en VVW elkaar dus niet in de competitie maar voor de beker.

En als een derby al niet een speciale wedstrijd is, deze is dat zeker. Want zowel Strandvogels als VVW kan zich nog plaatsen voor de volgende ronde. En gek genoeg is het niet VVW maar Strandvogels dat hiervoor op papier de favoriet is. Want vorige week gingen de Wervershovers na een 0-2 voorsprong verrassend met 3-2 onderuit tegen Flevo. Omdat Strandvogels geen fout maakte tegen AGSV, en eerder ook niet tegen Flevo, voeren de Vogels de ranglijst aan. Een gelijkspel tegen de aartsrivaal volstaat voor plaatsing voor de volgende ronde. VVW heeft minimaal een overwinning met 3 doelpunten verschil nodig om over Strandvogels heen te wippen. En dan zijn de Wervershovers nog een beetje afhankelijk van Flevo, dat bij winst op AGSV ook nog een kansje maakt.

Al met al ruim voldoende ingrediënten voor een geweldige derby.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?