10.6 C
Medemblik
6 juni 2020 23:28
Medemblik Actueel.

Toekomstige huisvesting van arbeidsmigranten op Agriport A7

Column Roel Braaksma – ‘Wat schetst mijn verbazing.’

Door het lezen van het stuk over Woningnood arbeiders mijden regio, en Politiek remt komst van arbeidsmigranten in het NHD van afgelopen woensdag 13 September. Bij het lezen van dat stuk kwam bij mij de verbazing  naar boven bij de zinsnede dat de provincie, en het ontwikkelingsbedrijf Noord Holland en de Gemeente Opmeer dat er een onderzoek moet komen betreft het tekort aan huisvesting voor arbeidsmigranten.

Recent in maart 2017 heeft deze zelfde provincie de ontwikkelingen van een nieuw hotel voor arbeidsmigranten geblokkeerd in tuinbouwgebied Noord Holland bij Agriport A7 voor 360 buitenlandse seizoenarbeiders, met 180 kamers, een winkel, met 4 beheerders die toezicht houden en controle uitoefenen op het gebruik. Dit lijkt mij nou juist een perfecte locatie in een ruime omgeving dicht bij hun werk met voldoende recreatie en parkeergelegenheid. Hierdoor ontlast je ook de lokale woningmarkt voor de eigen bevolking.

Weer een nieuw onderzoek waarvan de uitslag nagenoeg al bekend is. De zinsnede dat er geen lokale politieke wil is om grote aantallen arbeidsmigranten te huisvesten in West Friesland en de Kop van Noord Holland is er wel, maar als de provincie zelf deze ontwikkelingen tegenhoud moeten ze de bal niet terugkaatsen naar de lokale politiek maar eerst bij hun zelf te raden gaan.

Ga aan de slag met dit onderkomen zodat er bij voorhand al een deel van de problemen  voor 360 mensen snel is opgelost.

De Gemeente Hollands Kroon (lokale politiek) heeft geen bezwaar maar de Provincie heeft in dit geval volgens mij zelf boter op zijn hoofd.

Roel Braaksma.
GemeenteBelangen.

Reageren via facebook