14.3 C
Medemblik
26 september 2020 14:28
Medemblik Actueel.

De Westfriese Uitdaging en lokale ondernemers komen samen in actie voor het project van Wings of Change. (Foto: aangeleverd)

Westfriese Uitdaging start actie voor Wings of Change

ANDIJK – De Westfriese Uitdaging komt dit jaar op grootse wijze in actie voor Stichting Wings of Change in Andijk. Het wordt een van de omvangrijkste projecten van de West-Friese bemiddelaar tussen bedrijven en samenleving.

Eerder dit jaar deed de Westfriese Uitdaging een oproep aan alle verenigingen en stichtingen in West-Friesland. Hun grootste uitdaging voor dit jaar mochten zij kandidaat stellen in de verkiezing voor het Project XL 2017. De matchgroep van de Westfriese Uitdaging verkoos uit alle inzendingen het project van Wings of Change tot winnaar.

Renate van der Laan, manager Westfriese Uitdaging: “Er is gekozen voor Wings of Change, omdat deze organisatie zich op een bijzondere manier inzet voor kwetsbare mensen in onze hele West-Friese regio. Bovendien gaat het om een omvangrijk project met veel verschillende aspecten. Daarin kunnen wij als bemiddelende instantie tussen bedrijven en samenleving, onze doelstellingen in volle omvang nastreven en waarmaken.

Wings of Change is een professionele, regionale organisatie die brede ondersteuning biedt aan kwetsbare doelgroepen die door bezuinigingen en ingewikkelde regelgeving steeds vaker tussen wal en schip vallen. Wings of Change biedt hen onder meer dagbesteding, re-integratie, (job)coaching, revalidatie en individuele begeleiding, zodat zij op een enthousiaste manier weer een plek in de samenleving kunnen vinden. Wings of Change hanteert een behandelmethode waarbij roofvogels worden ingeschakeld. Deze methode is uniek in Nederland.

Wings of Change is gevestigd op een prachtig landgoed aan de Schoolweg in Andijk. In de grote ‘sociale huiskamer’ komt een laagdrempelige inloop met een gezellig samenzijn en themamiddagen voor mensen uit kwetsbare doelgroepen zonder zorgindicatie zoals eenzame mensen, iemand met een hulpvraag of om mantelzorgers te ontlasten. De inrichting van de huiskamer is behoorlijk verouderd en heeft niet het comfort, de faciliteiten en de uitstraling die vooral de cliënten, maar ook de bezoekers en vrijwilligers verdienen. Met het Project XL zet de Westfriese Uitdaging zich in om een compleet nieuwe inrichting van de (sociale) huiskamer te realiseren en de gebouwen, grote tuin en terrassen rolstoeltoegankelijk te maken. Half september starten de werkzaamheden en in het voorjaar van 2018 moet alles klaar zijn.

Betrokken ondernemers kunnen op verschillende manieren een steentje bijdragen aan dit project. Voor de inrichting van huiskamer, gebouwen, tuin en terrassen zijn veel spullen welkom. Daarnaast worden aannemers, handige klusjesmannen, installatietechnici en hoveniers gezocht die vrijwillig de handen uit de mouwen willen steken. De complete lijst van benodigdheden en een aanmeldformulier staan op www.westfrieseuitdaging.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?