Medemblik Actueel.

Help Robin haar leven terug te krijgen

MEDEMBLIK – Robin is een jonge vrouw die niet zoals elke andere jonge vrouw kan sporten,feesten,lol maken en naar school kan gaan. Robin is ziek, ernstig ziek, Robin is 6 jaar geleden gebeten door een teek en heeft daardoor de ziekte van Lyme opgelopen die haar jonge leven volledig op zijn kop heeft gezet.

Naar school gaan kan ze niet meer, de dag brengt zij door op bed en op de bank, en om buitenhuis te kunnen bewegen moet ze vaker en vaker een beroep doen op een rolstoel. De ziekte van Lyme heeft haar immuunsysteem gesloopt waardoor haar levenskwaliteit tot vrijwel nul is gedaald.

De trap op lopen is er niet meer bij, op de rug van haar vader wordt ze dan naar boven gebracht, douchen is een inspanning die gelijkstaat aan het rennen van de marathon. Van buiten lacht ze, maar van binnen huilt Robin. Ze zou zo graag weer willen sporten, een leven opbouwen, uitgaan, gek doen, een leven leiden van een meid van 18  maar door haar slopende ziekte is dat nu onmogelijk.

Baanbrekende behandeling

Nu blijkt er in Duitsland een mogelijke oplossing te zijn met een levensreddende behandeling met stamcellen. Maar helaas, de behandeling wordt niet door de verzekering vergoed, terwijl het voor Robin juist haar leven kan redden, want ze zal anders haar hele leven ziek blijven en er zelfs aan te komen overlijden. Deze behandeling is haar kans op overleven en op herstel.

De behanding, die drie weken duurt, in een kliniek in Frankfurt kost 30.000 euro, en door alle problemen en kosten kunnen haar ouders dit gewoon niet ophoesten en zijn daarom een inzamelingsactie gestart.  Dus ook U, kunt met een (klein)bedrag bijdragen dat Robin weer die vrolijke gezonde meid gaat worden met een toekomst die positief is en niet met een uitzicht op een leven vol pijn en ellende.

Doneren dus.. Het hele verhaal en de mogelijkheid om te doneren vindt u hier..  Medemblik heeft al eerder laten zien een groot hart te hebben als het gaat om doodzieke medemensen, laat dat hart nog een keertje spreken.. Voor hetzelfde geld kan het ook uw kind zijn die door een teek wordt gebeten.

Reageren via facebook