23.3 C
Medemblik
21 mei 2020 17:46
Medemblik Actueel.

Reportage: ‘Wervershoofse Marleen Luik is het beu, ‘blijf van mijn spullen af’

WERVERSHOOF – Het is de laatste weken aan de orde van de dag in Wervershoof: vernielingen en diefstal. En met soms grote consequenties. Zo werd de fiets van Marleen Luik, waarmee ze haar drie krantenwijken liep om financieel rond te kunnen komen, gestolen. Verslaggever Maarten Edelenbosch nam een kijkje in Wervershoof.

“De fiets stond voor de deur. Ik ging even naar binnen, nog geen vijf minuten, en toen was ‘ie weg”, vertelt Marleen. “Ik ben echt onthand. Het is niet alleen de fiets, maar ook de fietstassen. Misschien dat anderen daar om kunnen lachen, maar ik bezorg dagelijks 335 kranten en heb ze echt nodig.”

Lees ook: Kermis Wervershoof was groot feest maar met zwarte rand

Behelpen

Ook vandaag stond Marleen om 4.15 uur op voor haar krantenwijken. Ze gebruikt nu tijdelijk de fiets van haar kinderen. “Het is behelpen en straks wisselen van de wacht. Als ik thuis ben, dan kunnen zij de fiets weer gebruiken. Ik kan de wijken niet lopen, daarvoor is het gebied te groot.”

Marleen is niet het enige slachtoffer in Wervershoof. De laatste tijd wemelt het van de vernielingen en diefstal. Zo liep de exploitant van kermisattractie Breakdance flink wat schade op nadat iemand zonder reden op de noodknop had gedrukt. Ook op de Facebookpagina ‘Je bent Wervershover als’ wordt veelvuldig geklaagd over vernielingen, spullen die zomaar voor de deur worden gezet en diefstal.

“Je weet niet wat je aanricht”

“Afgelopen weekend was er hier in de buurt ook al wat gestolen. Ik heb geen idee hoe het opeens kan dat er de laatste tijd zoveel gebeurt hier in dit kleine dorp”, vertelt Marleen. “Mijn fiets kost 900 euro, en ik ben ervan afhankelijk voor mijn inkomsten. Een nieuwe kan ik niet kopen. Ik heb niet voor niks drie krantenwijken om wat extra geld te verdienen. Dus blijf alsjeblieft van andermans spullen af, je weet niet wat je aanricht.”

Reageren via facebook