5 C
Medemblik
27 november 2020 07:02
Medemblik Actueel.

GGD Hollands Noorden geeft weerbaarheidstraining ‘Rots en Water’ in Wognum

WOGNUM – GGD Hollands Noorden verzorgt een gratis weerbaarheidtraining ‘Rots en Water’ in MFA de Bloesem, aan de Conferencelaan in Wognum. Deze cursus is voor kinderen op de basisschool in groep 7 en 8 die onzeker zijn, gepest worden, stress voelen of groepsdruk ervaren. De training start op 3 oktober van 16.00 tot 17.00 uur.

Doel van deze training is om kind(eren) handvatten te geven, zodat ze leren omgaan met onder meer stress, groepsdruk en pestgedrag. Belangrijk in de training is ook de non-verbale communicatie door middel van lichaamstaal. Door te werken aan het zelfvertrouwen leert de jeugd zich beter en adequater te uiten. Ook word getraind op simpele verdediging- en bevrijdingstechnieken. In acht weken worden diverse thema’s behandeld. De lessen duren één uur en vinden wekelijks plaats. Het is voor ouders/opvoeders mogelijk om aanwezig te zijn bij de eerste en laatste les van deze weerbaarheidtraining.

Data: dinsdag 3, 10, 17, 31 oktober, 7, 14, 21 en 28 november. GGD Hollands Noorden houdt nog meer bijeenkomsten. Kijk op www.ggdhn.nl/cursussen voor het aanbod in de regio. Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier, zie de website. Vragen? Neem contact op via cursusbureau@ggdhn.nl of bel 088-01 00 557, bereikbaar van maandag tot en met van 08.00 tot 15.00 uur.

Reageren via facebook