Medemblik ziet kansen om buitengebieden snel internet te bieden

MEDEMBLIK – In november 2016 besloot de gemeenteraad om 1 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de realisatie van snel internet in de buitengebieden van de gemeente Medemblik om zo de circa 600 huishoudens ook te kunnen voorzien van snel internet. Nu ook de Provincie met een bijdrage over de brug komt ziet het college mogelijkheden om dit te realiseren.

Het college heeft twee opties die zij de gemeenteraad geeft.

  1. Een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Medemblik, dit gaat ± 3 tot 4000 euro per adres kosten (600 adressen) en is een duurzame oplossing voor tientallen jaren en het netwerk is dan voorbereid op toekomstige technologische ontwikkelingen.
  2. Een vast-draadloos netwerk via de bestaande of nieuwe zendmasten of bestaande gebouwen (4g/5g internet) waarmee een downloadsnelheid van 30Mbits/s te halen is. Deze oplossing is een tijdelijke oplossing en zal maximaal 5 jaar blijven bestaan maar is relatief goedkoop, zowel het plaatsen als het abonnement en kan op korte termijn worden gerealiseerd.

De 600 huishoudens geven zelf de voorkeur aan optie 1. het glasvezelnetwerk en als dat niet haalbaar is dan pas voor optie 2. te willen kiezen.

Reageren via facebook