Medemblik Actueel.

Kindregelingen gemeente Medemblik’ voor gezinnen met een laag inkomen

MEDEMBLIK – Als ouder maakt u vaak veel kosten voor uw kinderen. Heeft u een laag inkomen ? Dan is het soms lastig om de kinderen te geven wat ze nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een fiets, schoolspullen, uitjes, kleding of het behalen van een zwemdiploma.  Alle informatie kunt u vinden in de flyer ‘ Extra’s voor gezinnen met een laag inkomen 2019’ en de animatiefilm ‘ Kindregelingen gemeente Medemblik’ .

Er zijn vele mogelijkheden en regelingen voor financiële hulp. Voor kinderen tot 18 jaar is er geld om de ouderbijdrage, schoolreisjes en uitjes of bijles te betalen. Schoolgaande kinderen kunnen worden geholpen bij het kopen van een computer of laptop, een fiets, schoolspullen of een bureau. Ook is er geld voor uw kind voor muziekles, een sport lidmaatschap en het behalen van  een zwemdiploma. Ook kunt u een bijdrage krijgen om leuke dingen met uw kind te doen, bijvoorbeeld naar de bioscoop.

Verder zijn er organisaties die u kunnen helpen uw financiële administratie weer op orde te krijgen. Zij helpen bij het ordenen van uw administratie en denken mee bij het vinden van oplossingen. De organisaties wijzen u ook de weg naar professionele hulp en kijken of u recht heeft op financiële hulp. Zo krijgt u binnen de kortste keren weer overzicht en controle over uw geld.

Ook zijn er organisaties die praktische hulp bieden, zoals de Kledingbanken of Voedselbank.

Alle informatie over de regelingen, contactgegevens en de hoogte van de vergoedingen zijn te vinden in de flyer via www.medemblik.nl/kindregelingen. De flyer is in het Nederlands, Pools, Arabisch en Tigrinya. U kunt ook bellen naar de gemeente Medemblik, 0229-850000 en kies Optie 1: Zorg & Welzijn.

Vindt u het fijner om een filmpje te bekijken met daarin alle mogelijkheden en regelingen? Dat kan ook. Kijk op www.medemblik.nl/kindregelingen.

Aarzel niet om een beroep op de kindregelingen te doen. Ze zijn er niet voor niets!

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook