Verdachte overval op café Rumours vrijgesproken

MEDEMBLIK – De rechtbank in Alkmaar heeft de 23-jarige Medemblikker Serdal N. vrijgesproken van de overval op café Rumours. Justitie verdacht hem ervan dat hij in juli 2012 de dochter van de eigenaar van Rumours een pistool tegen het hoofd zou hebben gezet om hem de kluis te laten openen. Ook drie aanwezige klanten van het Medemblikse café werden door de overvaller bedreigd. Justitie had een gevangenisstraf van 3 jaar geëist tegen Serdal N.

Vorig jaar veroordeelde het hooggerechtshof in Amsterdam Reda A. voor deze en andere overvallen tot 11  jaar gevangenis. Serdal N. ontkende iets met de overval te maken te hebben gehad en zei het slachtoffer te zijn geworden van geruchten. De rechtbank zei dit niet te kunnen uitsluiten en wees erop dat er geen enkele directe getuigenverklaring is geweest en alle belastende verhalen van horen zeggen waren. Ook spraken deze verklaringen elkaar op bepaalde cruciale punten tegen en is er geen aanvullend technisch bewijs gevonden. De rechtbank van Alkmaar vond dit te weinig om tot een veroordeling te kunnen komen.

Reageren via facebook