Medemblik Actueel.

Het gemeentehuis van Medemblik energiearm dankzij 200 zonnepanelen

WOGNUM – Afgelopen 29 september 2016 pleitte de gemeenteraad van Medemblik om op termijn voor een energieneutrale gemeentehuis te gaan zorgen. Hierop heeft het college een extern bureau opdracht gegeven onderzoek te doen naar hoe dit te realiseren. Dit onderzoek is nu klaar en op basis van het onderzoek heeft het college een voorstel naar de gemeenteraad van Medemblik gestuurd om op korte termijn deze voorstellen te realiseren zodat Medemblik als voorbeeldfunctie voor de andere gemeenten kan fungeren.

Het college vraagt de gemeenteraad om in te stemmen met de aanleg van tweehonderd zonnepanelen wat in totaal 200.000 euro gaat kosten, de zorgt voor een gemiddelde besparing van 23.000 euro en wordt er bovendien 240ton minder CO2  uitgestoten.

 

Reageren via facebook