Medemblik Actueel.

Voetbal

Strandvogels 1 speelt oefenwedstrijd tegen AZ JO-19

ONDERDIJK – In juni van dit jaar vierde Strandvogels zijn 85e verjaardag. Het is dus al ontzettend lang geleden dat in Onderdijk een voetbalclub werd opgericht. En na al die jaren is de club nog altijd springlevend en ondanks de gevorderde leeftijd eigenlijk nog steeds piepjong. En wat is er dan toepasselijker dan een wedstrijd spelen tegen de aanstormende jeugd?

Het huidige eerste elftal van Strandvogels speelt op woensdag 23 augustus een oefenwedstrijd tegen het Onder 19-team van Eredivisieclub AZ. Nog niet zo lang geleden speelden grote talenten als Calvin Stengs, Thomas Ouwejan, Levi Opdam en Dabney dos Santos voor dit team. Zij mogen van trainer John van de Brom nu al regelmatig hun opwachting maken in het eerste team van AZ. En nog langer geleden speelden bijvoorbeeld Adam MaherRon VlaarRuud Vormer en zelfs Phillip Cocu voor dit team. Zij zijn allen internationals geworden waarvan Cocu maar liefst 101 wedstrijden heeft gespeeld voor het Nederlands elftal. Misschien zien we wel aankomende internationals bij vv Strandvogels spelen op woensdag 23 augustus.

AZ onder 19 speelt komend seizoen in de Eredivisie tegen teams als Ajax, PSV, Feyenoord en Volendam. Ook vorig seizoen speelde AZ in de Eredivisie en toen eindigde het team van trainer Koen Stam op een keurige derde plaats.

De toekomstige profs van de tweevoudig landskampioen uit Alkmaar en Strandvogels trappen op woensdag 23 augustus om 19.00 uur af. De entree voor deze wedstrijd is gratis, dus alle reden om massaal naar de Sportlaan in Onderdijk te komen!

Reageren via facebook