13.3 C
Medemblik
8 juli 2020 09:03
Medemblik Actueel.

Foto: Pascal van as

Lars Bottelier wint NK marathon Stavoren – Medemblik

MEDEMBLIK – De 20-jarige inwoner van IJmuiden, die werd gecoacht door Marcel Stroet, wist de oversteek te volbrengen in een mooie 5 uur en 8 minuten. Op het laatst werd het nog wel even spannend toen het erop leek dat de nr. 2 Remco van Althuis snel dichterbij leek te komen. Marcel Stroet verklaarde later dat hij zijn zwemmer juist wat langzamer liet zwemmen om zo krachten te sparen voor de laatste kilometers.

Westfriese heldin

En natuurlijk was Irene van der Laan er ook weer bij, op haar 57e wist zijn in 7 uur en 55 minuten de 22 kilometer lange oversteek te klaren en niet eens als laatste te eindigen, die plaats was voor Jerwil Tholen, die na 8 uur en 11 minuten aantikte bij de visafslag in Medemblik.

Janina Beckers die als derde finishte werd op de kade onthaald door haar vader die door de slopende ziekte ALS in een rolstoel zit.  Beckers viel haar vader huilend in de armen toen zij door de organisatie uit het water was gehaald.

Foto: Pascal van asFoto: Pascal van asFoto: Pascal van asFoto: Pascal van asFoto: Pascal van asFoto: Pascal van asFoto: Pascal van asFoto: Pascal van asFoto: Pascal van asFoto: Pascal van asFoto: Pascal van as

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?