13.3 C
Medemblik
8 juli 2020 10:13
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

NK Strobalen laden Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Bij Bezoekboerderij Leven van de wind aan Oosterterpweg 12 in Wieringerwerf wordt zondag 20 augustus van 13.00 tot 16.00 uur het Nationaal Kampioenschap Stro Laden gehouden. De oude ambacht van het binnenhalen van het droge stro herleeft in een modern jasje. Strategie, spierkracht en snelheid zorgen voor een spannende middag, niet alleen voor de deelnemers, maar zeker ook voor het publiek.

Tijdens dit evenement gaat het er om zo snel mogelijk 120 strobalen op een iets te smalle wagen te stapelen. Een team bestaat uit zeven personen waarvan één trekkerchauffeur. 

Gouden hooivork

Twee teams starten tegelijkertijd op het moment dat het geluidssignaal klinkt met het oppakken van de balen. In het begin gaat dit gemakkelijk, maar naar mate de wagen voller raakt komt het op spierkracht en souplesse aan. De strategen bovenop de wagen moeten zorgen voor een stevige constructie. Nadat de laatste baal op de wagen is verzameld het hele team zich naast de wagen om te zien of het bouwwerk de laatste proef kan doorstaan; de trekker met wagen rijdt over een serie uiterst moderne wegdrempels. Houdt de zo snel gefabriceerde constructie dit wel… De drie beste teams worden beloond met – respectievelijk- de Gouden, de Zilveren en de Bronzen hooivork. 

Teams

Voor de dames is er ook dit jaar weer een Roze Hooivork te verdienen. Gezien de aanmeldingen van de voorgaande edities echt een must-have voor iedere collectie. In 2016 waren er zestien teams die zich vol fanatisme aan de strijd overgaven, met daarin teams vanuit de hele Noordkop, maar ook Friesland en de Noord-Oostpolder. Gezien het grote animo zijn de verwachtingen voor 2017 hoog gespannen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?