Topfavoriet Iper Flying heeft vorm nog niet te pakken voor Harddraverij Medemblik

MEDEMBLIK – Iper Flying is nog zoekende naar de vorm waarmee hij in 2013 en 2015 de kortebaan in Medemblik won. Bij deelname op maandag 19 september heeft de Italiaan op de Nieuwstraat ongetwijfeld veel aanhangers, maar om hen tevreden te stellen zal het beter moeten dan hij vooralsnog heeft laten zien. De aanvang is 13.00 uur, de eerste start valt om 13.30 uur.

Iper Flying is niet alleen tweevoudig winnaar in Medemblik. De ruin was beide jaren ook één van de smaakmakers. Twee keer moest hij in een spectaculaire finale tot het uiterste om zijn tegenstander te verslaan. Tegenwoordig is hij opgescheept met een handicap van vijf meter. Dat maakt het er niet gemakkelijk op voor hem. In vier starts kwam hij niet verder dan twee keer de tweede omloop.

Lokale favorieten

Mogelijk kunnen de lokale favorieten scoren op hun thuisbaan. Cees Dobber en Jenny de Groot willen ongetwijfeld pieken met Quick du Vivier. De Duitse hengt toont al het gehele seizoen goede vorm en eindigde onlangs knap als derde in Middenbeemster. Ook Elma Alki, gefokt door de familie Alkema uit Medemblik, maakt een ongelukkig seizoen door. De merrie wisselt snelle ritten af met galoppades en kwam daardoor nog niet verder dan de vierde plaats in Hoofddorp.

De inschrijving voor de kortebaan sluit op donderdag 15 september. De NDR verricht vervolgens de loting. Het deelnemersveld is vanaf dat moment zichtbaar op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips. De Harddraverijvereniging Prins Hendrik is dit jaar toe aan de 174ste editie van de kortebaan. Het organiseert daarmee het langstlopende sportevenement van West-Friesland.

Ringrijderij

Voorafgaand aan de harddraverij staat de traditionele ringrijderij op het programma. Net als vorig jaar is er een prachtig deelnemersveld. Naast de trouwe deelnemers komen dit jaar stal Nico Calis uit Zwaagdijk-Oost met prachtige KWPN-showpaarden en ’t Brabants Span met geweldige trekpaarden. Ook komt er een aanspanning van de vereniging voor paardrijden gehandicapten De Samenhang naar Medemblik. Je hebt werkpaarden en sierpaarden en ze zijn allemaal te zien tijdens de traditionele ringrijderij.

Voor de jeugd is er op de Gedempt Achterom van zaterdag 17 september tot en met maandag 19 september een kermis. Medemblik sluit de activiteiten af op 19 september met een spectaculair vuurwerk om 20.45 uur, goed zichtbaar vanaf de Oosterhaven en het Havenhoofd. Kijk voor meer informatie over de activiteiten op www.prinshendrik.net.