15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 19:16
Medemblik Actueel.

De bed & breakfast in Opperdoes. Klanten waarderen deze B&B met een 9.3. (Foto B&B Opperdoes)

Medemblik stelt regels voor Bed & Breakfast

MEDEMBLIK – Het aantal Bed & Breakfast-locaties neemt in de gemeente Medemblik snel toe. Dat is een mooie ontwikkeling want hieruit blijkt dat steeds meer toeristen zich bewust worden van onze fraaie regio. Aan het exploiteren van een B&B is een aantal voorwaarden verbonden.

Uit de praktijk blijkt dat niet alle Bed & Breakfast-uitbaters op de hoogte zijn van het feit dat ze over een omgevingsvergunning moeten beschikken. De omgevingsvergunning is vaak nodig bij het veranderen van uw woonomgeving. Zoals het starten van een Bed & Breakfast. Met de “vergunningscheck” ziet u direct of u een vergunning nodig heeft voor uw plannen.

Hulp nodig?

Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de afdeling vergunningen van de gemeente Medemblik. Zij helpen u graag bij het invullen van het formulier. De afdeling kan u ook vertellen aan welke voorwaarden een Bed & Breakfast moet voldoen. Voor alle B&B’s geldt bijvoorbeeld dat er parkeermogelijkheid moet zijn op het eigen terrein en dat de B&B brandveilig is.

Medemblik draagt toerisme een warm hart toe en wil dat onze gasten veilig verblijven in onze gemeente.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?