Medemblik Actueel.

De Hema in Medemblik is niet van HEMA. (Foto: Googlemaps0
Bedrijven

HEMA in de verkoop

MEDEMBLIK/WERVERSHOOF – De eigenaar van winkelketen HEMA heeft besloten dat het grootwinkelbedrijf verkocht gaat worden en heeft de Zwitserse bank Credit Suisse opdracht gegeven naar een koper op zoek te gaan. Persbureau Reuters bracht vanochtend dit bericht naar buiten maar meldde er direct bij dat geen van de 3 bedrijven wilde reageren op dit bericht.

De eigenaar van HEMA , Lion Capital, heeft al langer plannen om HEMA van de hand te doen, de voordurende verliezen van de winkelketen lijkt de druppen te zijn geworden die de emmer heeft doen overlopen. Lion Capital werd in 2007 eigenaar van HEMA en deed in 2010 al een poging om het te verkopen en begin dit jaar werd er nog eens een poging gedaan om het te verkopen. Ondanks recordomzetten blijft HEMA verliesdraaien, afgelopen jaar een verlies van 26.2 miljoen euro. Mocht het Credit Suisse niet lukken om HEMA te verkopen, dan is de kans groot dat Lion Capital HEMA naar de beurs gaat brengen.

In de gemeente Medemblik is HEMA te vinden in Wervershoof en Medemblik. Beide winkels zijn geen eigendom van HEMA zelf maar van particuliere ondernemers.

Reageren via facebook