IVN – Avontuurlijk Egboetswater

OOSTWOUD – Jonge onderzoekers en hun (groot)ouders zijn zondag 20 augustus om 13.00 uur welkom om samen met twee IVN-gidsen een speurtocht door het Egboetswater te maken. Verzamelen bij het knusse natuureducatiegebouw Het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud (afslag Hauwert). Deze natuurexcursie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Tip: i.v.m. de hoge begroeiing op sommige plekken wordt een lange broek en dichte schoenen aanbevolen.

Je hoeft niet ver weg in West-Friesland om nieuwe plekken te ontdekken. En lekker buiten bezig zijn op een leuke manier: struinen over bospaadjes met een boomhut, een slootje oversteken via een loopplank en kikkers ontdekken, dierensporen zoals vogelnestjes met verlaten eierschalen vinden, een vleermuishuis bekijken. Vlindersoorten tellen op de bloemenweide en rupsen van de Atalanta van dichtbij bekijken met hun grote stekels. Durf je vingers in een muizenholletje te steken of til eens een stuk hout op en tel de soorten friemelbeestjes. Best stoer om ze vast te houden!

Reageren via facebook