12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 00:20
Medemblik Actueel.

Medemblik scoort slecht op de ‘groenindex’

MEDEMBLIK – Ondanks dat op sommige plekken het onkruid meters hoog staat, de straten zijn voorzien van struiken en planten, scoort Medemblik slecht op de ‘groenindex’ van de Universiteit van Wageningen.  In deze ‘groenindex’ wordt gekeken naar hoe groen de bebouwde kom van de gemeenten in Nederland zijn. Nederland scoort slecht door slechts op plaats 225 te belanden.

Maar dat het nog slechter kan in West-Friesland blijkt wel uit de plaats van Enkhuizen, die zijn wij pas terug op plaats 303 van de groenindex. Hoorn vinden wij terug op plaats 275 en Opmeer op plaats 255.

Zijn er in West-Friesland dan geen ‘groene’ gemeenten? Jawel.. Drechterland scoort met plaats 178 een plek onder de ‘groene’ gemeenten van Nederland En Koggenland is zelfs nog een stukje groener en vinden wij terug op plaats 160. Onze noorderburen van Hollands Kroon scoort ook goed in de groenindex en plaatst zichzelf op plaats 172.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?