Opsteker voor tegenstanders zonne-eilanden IJsselmeer, Hollands Kroon wil ze ook niet

HOLLANDS KROON – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft zich uitgesproken tegen de komst van windmolens en zonne-eilanden voor de kust van Hollands Kroon in het IJsselmeer. Rijkswaterstaat heeft plannen om voor de kust van Hollands Kroon en van de gemeente Medemblik windmolens en eilanden te realiseren. Op deze eilanden moeten dan zonneweides worden gerealiseerd.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Dossier: Wieringerhoek” background=”lightblue” border=”Orange” thumbright=”no” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”title”]

Via een amendement van de VVD, het CDA en Senioren Hollands Kroon, is in het concept-RES tekst aangepast om de komst van windmolens en zonne-eilanden te voorkomen. Zo wil de gemeenteraad dat in het zoekgebied ’06 IJsselmeer’ geen zonne-energie op het oppervlaktewater komen en ook de komst van windturbines niet gewenst is. Daarnaast wil de gemeenteraad dat de zoekgebieden 08 A7, 09 Wieringermeer, 10 Spoorweg Heerhugowaard – Den Helder en 12 N248, vrij worden gehouden van zonne-energie op agrarische gronden.

De gemeenteraad is van mening dat zonne-energie op agrarische gronden geen optie is ook niet bij het voordeel van cable-pulling.

 

Reageren via facebook