14.8 C
Medemblik
23 september 2020 09:28
Medemblik Actueel.

Zomeravondfilms thema’s ‘Leven met een geheim’

HOOGWOUD – Met als thema ‘Leven met een geheim’ presenteert de oecumenische werkgroep Midden West-Friesland ook dit jaar weer drie zomeravondfilms. De voorstellingen zijn op de woensdagen 26 juli en 2 en 9 augustus, steeds in wijksteunpunt De Lindehof, Graaf Willemstraat 27, Hoogwoud.

Op 26 juli staat de Japanse film ‘Nobody knows’ op het programma. In 1988 werden vier Japanse kinderen door hun moeder achtergelaten in een klein appartement in Tokio. Zes maanden lang leefden de kinderen daar, zonder naar school te gaan en zonder dat iemand doorhad wat er aan de hand was.

Op 26 juli staat de Japanse film ‘Nobody knows’ op het programma. In 1988 werden vier Japanse kinderen door hun moeder achtergelaten in een klein appartement in Tokio. Zes maanden lang leefden de kinderen daar, zonder naar school te gaan en zonder dat iemand doorhad wat er aan de hand was.

Op 2 augustus wordt ‘Brokeback Mountain’ getoond. Dit liefdesverhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de indrukwekkende Amerikaanse natuur en het kleinburgerlijke leven in Wyoming en Texas. Twee jonge mannen hoeden samen schapen op Brokeback Mountain en komen tot een onverwachte liefdesrelatie. Omdat hun milieu homoseksualiteit niet aanvaardt, voelen beiden zich gedwongen tot een dubbel leven. Gehuwd met een vrouw voor de buitenwereld, ontmoeten zij elkaar in het geheim tijdens zeldzame visuitjes in de wildernis.

Op 9 augustus draait de ‘The book thief’. Het Duitse meisje Liesel komt in Wereldoorlog II terecht bij lieve maar straatarme pleegouders.  Op een dag staat de jonge jood Max op de stoep. De pleegvader van Liesel stond in de schuld bij zijn vader en Max hoopt nu op een veilig onderduikadres. Dit is niet zo gemakkelijk in het stadje, dat precies in het gebied ligt waar het nazisme ontstond.

De aanvang is alle keren om 19.30 uur; vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie. Na afloop is er bij een hapje en drankje gelegenheid om na te praten over de film.  De toegang is vrij; wel is er een open schaalcollecte ter bestrijding van de onkosten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?