Expositie Bonifaciuskerk Medemblik augustus 2017

MEDEMBLIK – Voor de 4e keer exposeren Karin Hoogendoorn en Jettie van der Zwet in de Bonifaciuskerk te Medemblik. Dit keer opnieuw samen met Marijke Braun en Zenja Cetkovic – van Kesteren. De toegang is gratis en dagelijks is de Bonifaciuskerk in Medemblik (ingang aan de Breedstraat) open van 13.00 tot 16.00 .

Marijke Braun: was vroeger altijd al gefascineerd door steentjes. Omdat ze steeds naar “steentjes liep te kijken” ging ze beeldhouwles nemen bij de Blauwe Schuit en maakt sindsdien beelden. Aanvankelijk van speksteen, maar nu liever van een hardere steen, zoals albast in diverse kleuren, seleniet en serpentijn.

Zenja Cetkovic – van Kesteren: haar passie voor kunst is mede ontstaan door de abstracte kunst waarmee ze is opgegroeid. Haar vader, Ton van Kasteren, heeft de liefde voor het combineren van kleuren in de genen doorgegeven. Dankbaar en met overgave schildert ze met olieverf op linnen doek in verschillende formaten.

Jettie van der Zwet: is sinds 1990 bezig met boetseren. Haar eerste bronzen beeld was van haar grootmoeder. Haar werk is figuratief. De beelden van voornamelijk kinderen en vrouwen,  zijn gevormd van was of klei en daarna gegoten in brons. Naast het figuratieve werk werkt ze ook bezig met strakkere vormen van potten en vazen. Ze zijn handgevormd en gestookt in pitfire, smoorton en raku. Door de invloeden van aarde, lucht en vuur gestuurd, is het elke keer weer een verrassing om deze ‘schatten’ uit de as te halen.

Karin Hoogendoorn: is van jongsaf aan ben ik bezig vorm te geven aan haar creativiteit. Tijdens der opleiding aan de pedagogische academie heeft ze zich gespecialiseerd in handenarbeid. Jarenlang is ze werkzaam geweest in het basisonderwijs in Medemblik en heeft ze kinderen o.a. proberen te stimuleren in het ontwikkelen van hun creativiteit. Vanaf 2000 is ze intensief bezig met keramiek. De passie voor de primitieve stooktechnieken deelt ze met Jettie van der Zwet. Haar keramische werk is handgevormd: schalen, dekselpotten, maar ook doosjes, torentjes en fantasiefiguren.

Inspiratie haalt ze uit de natuur met zijn grote verscheidenheid aan vormen en kleuren. Door te experimenteren met kleislibs, pigmenten en glazuren, vaak laag over laag, probeert ze werkstukken een mooie ‘huid’ te geven. De techniek van het aanbrengen en weer weghalen van verschillende lagen gebruikt ze ook bij abstracte schilderijen.

De expositie wordt geopend op zondag 6 augustus om 14.00 uur en duurt t/m 26 augustus . De muziek wordt verzorgd door Loek Braber en Rob Wisman.

Reageren via facebook