11.4 C
Medemblik
25 oktober 2020 08:25
Medemblik Actueel.

‘Heksen!?’ in Kasteel Radboud

MEDEMBLIK – De nieuwe tentoonstelling ‘Heksen!?’ is vanaf nu te zien in Kasteel Radboud. De heksenvervolgingen zijn een zwarte bladzijde in de geschiedenis en ook West-Friesland is er niet aan ontkomen. De tentoonstelling neemt je mee naar die tijd en laat aan de hand van historische personages zien hoe weinig ervoor nodig was om als heks vervolgd te worden. Tegelijkertijd wordt duidelijk dat de achterliggende redenen van toen ook in onze tijd nog steeds tot een heksenjacht kunnen leiden.

Kickstartcultuurfonds
Covid-19 heeft veel impact gehad op de cultuursector, ook bij Kasteel Radboud. Er zijn extra kosten gemaakt voor de aanpassingen die vanuit de overheid zijn opgelegd, terwijl de inkomsten door de maatregelen zijn achtergebleven. Dankzij een bijdrage van het Kickstartcultuurfonds is het gelukt om de kwaliteit in de tentoonstelling ‘Heksen!?’ te waarborgen, inclusief extra covid-19-maatregelen.

Heksen!? in het donker… en workshops
De sfeer van Heksen!? komt het best tot haar recht in het donker. Je komt al goed in de sfeer door in het donker het kasteelplein op te lopen. Daarna is het lekker griezelen in de heksenkamer! In de komende maanden is daarom het museum ook een aantal keer in de avond geopend. De beleving is helemaal compleet met de heksen- en uilenworkshops die de komende periode op de agenda staan. Kijk voor data en tijden op kasteelradboud.nl/activiteiten.

Reserveren
Om zeker te zijn van een tijdslot wordt aangeraden om vooraf online te reserveren voor zowel het normale museumbezoek als de avondopenstellingen. Prijzen museum: Volwassenen € 8,- per persoon, kinderen € 5,-. Museumkaart is geldig. Reserveren via kasteelradboud.nl.

Reageren via facebook