16.7 C
Medemblik
23 september 2020 21:31
Medemblik Actueel.

Landelijke NL-alert testdag

NOORD-HOLLAND – Geen paniek als je vandaag een NL-Alert op je telefoon ontvangt. De overheid stuurt namelijk om 12.00 uur een controlebericht uit in de verschillende Nederlandse regio’s. Door deze test kunnen mensen checken of hun mobiel goed is ingesteld om de waarschuwing te ontvangen,meldt NH Nieuws

De overheid test het systeem dit jaar twee keer: vandaag en op 4 december.

Met een NL-Alert kan de overheid mensen via hun mobiel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat de ontvanger het beste kan doen.

Het middel kan ook gebruikt worden als extreme drukte tot gevaarlijke situaties kan leiden, zoals tijdens de finale van de Europa League die Ajax speelde op 24 mei. Toen werden mensen via hun telefoon verzocht om niet meer naar de binnenstad van Amsterdam te komen omdat het daar vol was.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?